11 Aralık 2013 Çarşamba

Visual Studio 2010 Kurulumu

Microsoft Visual Studio, Microsoft tarafından geliştirilen bir tümleşik geliştirme ortamıdır (IDE). Microsoft Windows, Windows Mobile, Windows CE, .NET Framework, .NET Compact Framework ve Microsoft Silverlight tarafından desteklenen tüm platformlar için yönetilen kod ile birlikte yerel kod ve Windows Forms uygulamaları, web siteleri, web uygulamaları ve web servisleri ile birlikte konsol ve grafiksel kullanıcı arayüzü uygulamaları geliştirmek için kullanılır. 

Visual Studio IntelliSense ile birlikte code refactoring destekleyen bir kod editörü içerir. Entegre hata ayıklayıcı, hem kaynak-seviyesinde hem de makine-seviyesinde çalışır. Diğer yerleşik araçlar, GUI uygulamaları, web tasarımcısı, sınıf tasarımcısı ve veritabanı şema tasarımcısı yaratabilmek için bir form tasarımcısı içerir. 

Önemli özellikleri içinde görsellik ön plandadır. Genel olarak “sürükle bırak” mantığı ile çalışarak program yazmanızı kolaylaştırır. Bazı standart kodları bu şekilde sizin yerinize otomatik olarak yapar. Çalışma mantığı ise ister local, ister server, tekil veya çoğul çalışmaya olanak sağlamaktadır. 

Bu makalede Visual Studio 2010 Sürümleri hakkında genel bilgiler ve kurulumunun nasıl yapılacağını göreceğiz. 

Microsoft Visual Studio 2010 - 90 günlük deneme sürümlerini indirmek için  :
Download Visual Studio 2010 Professional Trial -  ISO (2.16 GB)
Download Visual Studio 2010 Premium Trial - ISO (2.24 GB)
Download Visual Studio 2010 Ultimate Trial - ISO (2.25 GB)

30 günlük olan ilk deneme süresini 90 güne çıkartmak için linkten kayıt olarak Visual Studio 2010 key alabilirsiniz : 

Microsoft Visual Studio 2010 Ultimate key almak için :
https://profile.microsoft.com/RegSysProfileCenter/wizard.aspx?wizid=4f4d82c4-59f6-4ee5-9888-e057a2f7fb54&lcid=1033

Microsoft Visual Studio 2010 Professional key almak için :
https://profile.microsoft.com/RegSysProfileCenter/wizard.aspx?wizid=8eec2036-a3e2-4c39-bb9b-56914798355c&lcid=1033

Ücretsiz olan Microsoft Visual Studio 2010 Express Sürümünü indirmek için :
 Visual Studio 2010 Express ISO (694 MB)

Visual Studio 2010 Express Sürümleri için Ücretsiz Lisans Key almak için : 

Microsoft Visual C# 2010 Express key almak için:
https://profile.microsoft.com/RegSysProfileCenter/wizard.aspx?wizid=52d9c7a7-5103-4fe6-b83c-5915e816e591

Microsoft Visual Web Developer 2010 Express key almak için:
https://profile.microsoft.com/RegSysProfileCenter/wizard.aspx?wizid=345281f9-6588-4888-820f-2695af056d4f

Visual Studio Sürümleri ve Farkları ?

Microsoft Visual Studio Express Sürümleri Nedir ? 
Visual Studio gelişmiş ve programlamayı kolaylaştırmasına karşın yüksek ücretle satılan bir program geliştirme aracıdır, bir IDE’dir. Microsoft firması korsan kullanımı azaltmak C# veya .NET uyumlu başka dilleri öğrenenleri düşünerek Express Edition adı verilen kısıtlı özelliklere sahip IDE’ler hazırlayıp dağıtmaya başladı. Visual Studio ile C#, Visual Basic, C++ veya ASP.NET uygulamaları geliştirmek mümkün iken Express Edition’lar dile özeldir. .NET uyumlu hangi programlama dili kullanılacaksa o dil için hazırlanmış Express Edition adı verilen IDE’yi yani program geliştirme aracını Microsoft’un sitesinden indirip kurmak gerekir. 

Kısaca başlangıç için Express edition yeterlidir. İçinde 1-2 tool ve SqlExpress yoktur. SqlExpress'i ayrıca indirip kurabilirsiniz. Ancak en büyük fark Express sürümlerin sadece tek dil desteklemesidir. Bu nedenle kurulumlar diller için ayrı ayrı tutulmuştur. Express Edition'lar üzerinde çalıştığı framework'de herhangi bir sınıf / ad alanı gibi bir kısıtlama yoktur, framework'e ve alt sınıflara erişiminiz tamdır. Ancak bazı 3.parti eklentiler ve built-in araçlar Pro ve üzeri sürümlerle birlikte kullanılabilmektedir.

Microsoft Visual Studio 2010 Kurulumu

Öncelik Visual Studio DVD’mizde yer alan Setup dosyamızı tıklıyoruz. Karşımıza Visual Studio yükleme ekranı geliyor. 


Burada Install Microsoft Visual Studio 2010 butonuna basılır. Ekrana kurulum sihirbazı gelir. Kurulum ile ilgili bilgileri Microsoft şirketine göndermek istemediğimiz için, onay kutusundaki işareti (isteğe bağlı seçilir). Next butonuna tıklayarak devam edelim. 

Aşağıdaki ekranda lisans sözleşmesinin okunduğuna dair "I have read and accept the license terms" radyo düğmesini işaretleyelim ve Next butonuna tıklayarak kuruluma devam edelim.
Lisan sözleşmesini kabul ettikten sonra karşımıza gelen ekranda Full ve Custom seçeneklerinin olduğunu, bu iki seçeneği seçince bilgisayara yüklenecek bileşenlerin neler olduğu ve diskimizde ne kadar yer kapladığını bildiren ekran karşımıza gelmektedir. Seçeneklerden birini seçip Install butonuna tıklayıp kuruluma devam ediyoruz.

 

Visual Studio 2010 .Net Framework 4 altında çalışması nedeniyle, sistemimizde bu program yüklü değilse, kurulum yapıldıktan sonra bilgisayar kapatılıp açılmalıdır. Bunun için işlem sonrası çıkacak ekranda Restart Now butonuna tıklanır. Sistemimizde .Net Framework 4 zaten yüklü ise herhangi bir restart işlemi istemeyecek ve bir sonraki ekrana geçecektir.

Eğer kurulum sorunsuz bir şekilde tamamlandıysa, aşağıdaki ekran gelir. Finish butonuna basarak kurulumu tamamlayalım. 


Daha detaylı bilgi için : http://www.microsoft.com/visualstudio/en-us

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Copyright 2013-2017 | İbrahim BAYRAKTAR /dev/null Web Günlüğü